fbpx

Het aluminium frame

Aluminium loungeset voor in de tuin

 

Bij het uitzoeken van jouw droom loungeset dien je de juiste keuzes te maken. Zo is het materiaal dat de basis vormt van jouw loungeset van groot belang. Overweeg je om een aluminium loungeset te kopen? We leggen je graag uit waarom wij hier een groot voorstander van zijn.

De voordelen

  • Oersterk
  • Geen kans op roest
  • Licht in gewicht
  • Waterdoorlatend

Aluminium loungeset versus hout en kunststof

Bijna alle loungesets hebben een basis van kunststof, hout of aluminium. De grootste verschillen hiertussen zijn prijs, kwaliteit en houdbaarheid. Loungesets met hout of kunststof als basis gaan bijna altijd rotten op lange termijn. De kans op inzakken is na 2 jaar al significant aanwezig. Aluminium daarentegen rot of roest nooit en blijft een beresterk product. Om die reden geven wij zelfs 10 jaar garantie op onze aluminium frames.

De duurzaamheid van een aluminium loungeset

Ons aluminium frame is duurzaam op verschillende vlakken. Allereerst is de kwaliteit superieur waardoor je niet na 3 jaar op zoek moet naar een nieuwe loungeset. Ook is de grondstofwinning van aluminium veel minder schadelijk dan bij andere metalen en is het goed te recyclen. Slechts een zeer klein deel kan niet worden hergebruikt. Ten slotte is het frame duurzaam in onderhoud. De loungesets staan heel het winterseizoen buiten en zodra de zon doorbreekt hoef je de bank alleen schoon te maken met een zachte borstel en een sopje. In no time zit je weer met je inner circle in de zon!

Loungeset met een aluminium frame

Waarom kiezen voor Outdoor Lifestyle?

 • De loungesets kunnen het hele jaar door buiten staan
 • Het aluminium frame kan niet roesten of rotten
 • De stoffen zijn en voelen superzacht aan
 • Waterdoorlatende kussens, zodat schimmel geen kans maakt

Aluminium loungeset voor het hele jaar

De Outdoor Lifestyle loungesets zijn uniek dankzij de combinatie tussen een aluminium frame, het Quick Dry Foam en de hoogwaardige stoffering met bv. Sunbrella stoffen. Hierdoor kunnen de banken heel het jaar buiten staan, een echte all weather loungeset!

Alle Sunbrella stoffen zijn waterdoorlatend en vuilafstotend. Vocht blijft altijd eerst een tijdje op de bank liggen. Handig zodra een glas rode wijn haar evenwicht verliest. Bij een fikse bui trekt het water door de stof heen en wordt dat via het aluminium frame afgevoerd. Ook is de stof bestand tegen langdurige blootstelling aan uv-straling van de zon. Kortom: je ervaart nooit kleurverschil.

De weerbestendige kussens zijn gevuld met Quick Dry Foam. Dit schuim bevat miljoenen, minuscule gaatjes waar het water zo doorheen loopt. Dit systeem ventileert zichzelf en droogt lekker snel op na een regenbui. De samenwerking tussen de waterdoorlatende stof en het Quick Dry Foam zorgt ervoor dat de kussens nooit gaan schimmelen.

Het Quick Dry Foam zit in al onze weerbestendige kussens. Water loopt hier recht doorheen en het schuim ventileert zichzelf waardoor alles snel opdroogt na een bui. Schimmel krijgt dus nooit of te nimmer de kans bij een luxe loungeset van Outdoor Lifestyle!

Loungeset met een aluminium frame

Geproduceerd in Nederland

De aluminium frames van Outdoor Lifestyle worden gemaakt in Nederland. Het Nederlandse productiebedrijf heeft generaties lange ervaring in het ontwerpen en toepassen van aluminium constructies. Dankzij de korte lijntjes en een hechte samenwerking kunnen wij je loungeset al leveren na slechts drie weken.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over materialen, tarieven, levering, inspiratie of iets anders? Stuur ons een bericht voor een afspraak of kom langs in onze showroom. Outdoor Lifestyle kan ook langskomen bij je thuis om je mee te nemen in het verhaal van onze producten.

Pin It on Pinterest