fbpx

Aluminium loungeset voor in de tuin

Zoekende naar een loungeset voor in de tuin moet u al snel een aantal keuzes maken. Zo ook welk materiaal u wil gebruiken als basis. Overweegt u om een aluminium loungeset te kopen? Bij Outdoor Lifestyle zijn we voorstander van een aluminium basis. Wij leggen graag uit waarom.

Loungebank met aluminium frame
Loungeset met een aluminium frame

Voordelen van aluminium loungeset

Aluminium loungeset versus hout en kunststof

De meeste loungesets bestaan uit een basis van aluminium, hout of kunststof. De grootste verschillen zit hem in de prijs en houdbaarheid. Loungesets met een basis van hout of kunststof gaan op den duur altijd rotten. Meestal na 2 seizoenen buiten staan in weer en wind begint de loungeset op te raken en zak de loungeset door. Een aluminium loungeset rot of roest daarentegen niet en blijft een sterk product. Op het aluminium frame geven wij zelfs 10 jaar garantie.

Anderzijds is een loungeset met een aluminium frame kostbaar, maar hier krijgt u ook kwaliteit voor terug. Frames van hout en kunststof zijn goedkoper. Alleen na 2 jaar kunt u weer op zoek naar een nieuwe loungebank, omdat de bank is doorgezakt.

De duurzaamheid van een aluminium loungeset

Het frame van onze aluminium tuinmeubelen is duurzaam op verschillende vlakken. Ten eerste is de grondstofwinning veel minder schadelijk dan bij andere metalen. Daarnaast kan aluminium ook goed gerecycled worden. Slechts een klein percentage van gebruikt aluminium kan niet worden hergebruikt. Daarnaast is het frame duurzaam in onderhoud. De loungeset kunt u het hele jaar door buiten laten staan en na de winter hoeft u deze alleen even schoon te maken. Dit doet u snel en gemakkelijk met een zacht borsteltje en een sopje. Zo kunt u meteen weer van de eerste zonnestralen genieten

Loungeset van aluminium

Waarom kiezen voor Outdoor Lifestyle?

Aluminium loungeset het hele jaar door

Onze loungeset zijn uniek, omdat we de combinatie gebruiken van aluminium frame, Quick Dry Foam en hoogwaardige stoffering met bijvoorbeeld Sunbrella stof. Deze combinatie zorgt ervoor dat de loungebank inclusief kussens het hele jaar door buiten kan staan. Een echte all weather loungeset dus!

Sunbrella is een waterdoorlatende en vuilafstotende stof. De eerste paar druppeltjes blijven op de stof liggen. Handig als u bijvoorbeeld een glas rode wijn laat vallen. Bij een regenbui trekt het water door de stoffering heen. Daarnaast is de stof ook bestand tegen langdurige blootstelling van zonnestralen. Regen, zon of een combinatie van beide. Onze stoffen blijven altijd hun kleur behouden.

Onze weerbestendige kussens zijn gevuld met Quick Dry Foam. Een schuim met vele kleine gaatjes waar het water doorheen loopt. Door deze gaten ventileert de stof zichzelf en droogt het snel op na een regenbui. De combinatie van een waterdoorlatende stof en Quick Dry Foam zorgt ervoor dat de kussens nooit gaan schimmelen.

De weerbestendige kussens zijn gevuld met Quick Dry Foam. Het schuim houdt geen watervast, maar laat water er rechtstreeks doorheen lopen. Hierdoor ventileert de stof zichzelf en droogt het snel op na een regenbui. De combinatie van een waterdoorlatende stof en Quick Dry Foam zorgt er ook voor dat de kussens nooit gaan schimmelen.

Geproduceerd in Nederland

Onze aluminium frames wordenen gemaakt bij een Nederlands productiebedrijf dat al generaties ervaring heeft in het ontwerpen en toepassen van aluminium. Dankzij de korte verbinding kunnen wij uw loungeset al na 3 weken leveren.

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in een all weather loungeset? Neem dan vrijblijvend contact met ons voor een op maat gemaakte prijsopgave. Daarnaast bent u van harte welkom in onze showroom waar u uw eigen aluminium loungeset kan samenstellen en uitproberen.