Over ons

Het verhaal van Outdoor Lifestyle

eigenaresse outdoor lifestyle

Specialist in exclusieve loungesets sinds 2006

Outdoor Lifestyle is al sinds 2006 prominent leverancier van eenieder die kiest voor het állerbeste op het gebied van all weather loungesets. Onze exclusieve banken worden in Nederland gefabriceerd, hebben een slijtvast frame en zijn gemaakt van de meest kwalitatieve en kleurvaste stoffen die verkrijgbaar zijn. Duik in onze geschiedenis en ontdek welke stappen hebben gezorgd voor een merk dat nog niet bestond in Nederland: Outdoor Lifestyle.

Van inspiratie tot ideeën

Jaren geleden was oprichter Manon, samen met haar echtgenoot, op een zoek naar de ideale loungeset voor in de tuin. Een aantal punten waren daarvoor sterk van belang:

 • Ze wilden een diepe zit voor hun lange, Hollandse benen
 • De hoezen moesten vlekbestendig zijn én hun prachtige kleur behouden
 • De loungeset moest volledig weerbestendig zijn vanwege het Nederlandse klimaat
 • De kussens moeten in de regen kunnen liggen én extreem snel drogen
 • De stoffen moeten zacht en aangenaam aanvoelen, dus geen plastic look & feel


Daarnaast wilde Manon ook zeker weten dat de bank oersterk is en bestand tegen vlekken. Vrienden over de vloer voor een borrel, een uitgebreide BBQ met de hele familie of een romantische avond met zijn tweeën. Ze wilden zeker weten dat de loungeset bestand was tegen wijnvlekken, marinade en kruimels. Maar ook bladeren, takken en ander vuil uit de lucht mocht geen invloed hebben op de kussens, bekleding en uitstraling van de bank.

De verkoper in kwestie knipperde een aantal keer met zijn ogen en toen kwam het hoge woord, enigszins hakkelend, eruit: ‘Sorry, maar deze bank bestaat niet hoor!’. Dat liet Manon zich geen twee keer zeggen. “Die bank gaat er wél komen. En snel ook!”

exclusieve luxe tuinmeubels outdoor lifestyle

‘’Inspiratie nodig? Ontdek de verschillende stijlen in ons portfolio vol Loungesets.‘’

Luxe loungeset voor buiten

Ontwikkelen & realiseren

In 2006 startte het ontwerpproces en vertrokken we naar China om kunststof vlechtwerk meubelen te laten maken. De kwaliteit was oké voor Chinese begrippen, maar niet voor onze standaard. Ons doel was om banken te ontwikkelen die normaal in de woonkamer staan, maar dan voor buiten. Dit bleek wederom niet mogelijk.

De hoogste kwaliteit en de meest duurzame materialen, dát is cruciaal voor onze loungesets. Prachtige stoffen die nooit verkleuren, jarenlang meegaan en zijdezacht aanvoelen. Ook het schuim dient subliem te zijn, geen vocht vast te houden en altijd heerlijk te zitten. Dat alles moest in een onverwoestbare constructie gegoten worden. Dat werd een beresterk aluminium frame als hét fundament voor alle buitenbanken van Outdoor Lifestyle. Het werd om al die redenen hoog tijd om de volledige productie naar Nederland te halen. En met succes. De trend om ‘binnen’ naar buiten te halen is dan ook gestart bij Outdoor Lifestyle en daar zijn we trots op!

Kwaliteit, service én een decennia garantie

We werken samen met twee hechte familiebedrijven en maken uitsluitend gebruik van duurzame, hoogwaardige materialen. Klopt er onverhoopt toch iets niet? Dan lossen we dat op, zonder gedoe. Ook onze garantieperiode is uiterst duurzaam. Het waterdoorlatende, aluminium frame heeft maar liefst 10 jaar garantie en de Sunbrella stoffen 5 jaar.

Luxe loungeset voor buiten
Luxe loungeset voor buiten

Ambachtelijk stofferen met oog voor detail

Ook onze stoffeerder is gespecialiseerd in uitmuntende kwaliteit. We werken met een familiebedrijf dat al vier generaties lang hét vertrouwde adres is voor ambachtelijk geproduceerde stoffering. Middels moderne technieken bekleden zij met handmatige precisie onze all weather loungesets. Daar zijn we trots op!

Onze voordelen op een rijtje

 • Beresterk aluminium frame met 10 jaar garantie
 • Kleurvaste, vlekbestendige Sunbrella® stoffen met 5 jaar garantie
 • Sunbrella® hoezen zijn wasbaar in de wasmachine op 30 graden
 • Quick Dry Foam; sneldrogend schuim dat geen vocht/water vasthoudt
 • Geschikt om 365 dagen per jaar buiten te staan.
 • Leverbaar in meer dan 800 kleuren
 • Van ontwerp tot productie, onze banken zijn 100% Nederlands
 • Verstelbare poten
 • Levering is mogelijk inclusief winterhoezen
Outdoor Lifestyle - Loungeset - Over ons

Made with passion and pride.

Manon Idema,

eigenaresse Outdoor Lifestyle

Pin It on Pinterest