fbpx

OVER ONS

Het idee achter Outdoor Lifestyle

exclusieve luxe tuinmeubels outdoor lifestyle

Al sinds 2006 specialist in exclusieve loungesets

Outdoor Lifestyle is al sinds 2006 dé specialist in exclusieve loungesets. Onze All Weather outdoor banken worden geproduceerd in Nederland en dankzij het gebruik van een zeer stevig frame, kwalitatieve en kleurvaste stoffen kunnen de banken het hele jaar buiten blijven staan! Outdoor Lifestyle is de exclusieve loungeset specialist van de Benelux.

 

waarom outdoor lifestyle?

Maar hoe is dit tot stand gekomen? Er zijn toch al talloze loungesets verkrijgbaar, waarom zijn wij uniek? Daar geven we graag antwoord op!

van idee tot uitvoer

Jaren geleden waren Arnoud & Manon (eigenaresse) op zoek naar een luxe loungeset voor in hun tuin en deze moest aan de nodige voorwaarden voldoen. Onder andere een diepe zit waar zij hun Hollandse lange benen op kwijt konden, de hoezen moesten vlekbestendig zijn en ook de kleur was erg belangrijk. Het liefste moest er een loungeset komen in mooie aardetinten met kleurrijke kussens, die ook kleurrijk zouden blijven ondanks ons Nederlandse klimaat. Maar daar bleef het niet bij..

De kussens moesten in de regen kunnen blijven liggen, iedere dag naar binnen halen was namelijk geen optie aangezien niemand graag natte kleding krijgt wanneer hij/zij gaat zitten na een regenbui. En waar laat je ze überhaupt?

Ook moest de loungeset enorm vlekbestendig en stevig zijn, aangezien Arnoud en Manon vaak vrienden over de vloer krijgen voor een gezellige borrel en BBQ. De wijnvlekken, marinade, maar ook bladeren en ander vuil uit de lucht, mochten niet zichtbaar zijn op de banken.

En toen kwam het verlossende woord van de verkoper: ‘sorry, maar deze bank bestaat niet!’. Waarop Manon al snel had besloten dat ze er wel zou gaan komen.

Outdoor Lifestyle bij Van woonvilla naar Droomvilla

tuinset buitenland

de ontwikkeling van het product

In 2006 zijn we begonnen met het tekenen van onze eigen ontwerpen en daarna konden we vertrekken naar China. Hier lieten we de kunststof vlechtwerk meubelen produceren en voor Chinese begrippen was de kwaliteit prima, alleen was het nog steeds niet naar onze wens. Outdoor Lifestyle is tenslotte ontstaan met het idee om een bank die in de woonkamer kon staan, te ontwerpen voor buiten. Helaas was dit onmogelijk in China.

Outdoor Lifestyle staat voor de hoogste kwaliteit en daardoor moesten er ook duurzame materialen gebruikt worden. Mooie stoffen die niet kunnen verkleuren, makkelijk zijn in onderhoud en jarenlang meegaan. Gebruik makend van het hoogste kwaliteit schuim, wat altijd buiten kan blijven staan zonder dat het teveel vocht opneemt en water vasthoudt. Maar niet alleen de stof en het schuim was belangrijk, ook de constructie van de buitenbank. Het werd een beresterk aluminium frame die de basis moest gaan vormen van de exclusieve buitenbanken. Dus het werd tijd voor een afscheid in China en de volledige productie naar Nederland te verhuizen.

Na meer dan 12 jaar ervaring in de buitenmeubelen, kan Outdoor Lifestyle met trots zeggen dat in 2008 het ontwerp van de exclusieve All Weather Sofa een feit is, welke voldoet aan de allerhoogste kwaliteitseisen en geschikt is voor langdurig buitengebruik. De trend van binnen naar buiten is ontstaan bij Outdoor Lifestyle!

De voordelen van Outdoor Lifestyle

Kwaliteit en service

Door gebruik te maken van hoogwaardige en duurzame materialen en een samenwerking aan te gaan met twee familiebedrijven, kan Outdoor Lifestyle iedere keer weer een product afleveren van de hoogste kwaliteit.

Garantie

De langste garantie in Nederland krijg je bij Outdoor Lifestyle! De garantie op het unieke, waterdoorlatende, aluminium frame is 10 jaar en op de Sunbrella stoffen zit 5 jaar garantie.

Stofferen met oog voor detail

Een prachtig eindproduct vraagt om een stoffeerder die begrijpt wat kwaliteit inhoudt. Het stoffeerderij waar Outdoor Lifestyle mee samenwerkt, is al vier generaties lang het vertrouwde adres voor ambachtelijk geproduceerde projectstoffering en autobekleding. Met behulp van de moderne techniek, bekleden zij met handwerk en ambachtelijke precisie de All Weather loungesets van Outdoor Lifestyle. Iets om trots op te zijn!

  • Oersterk aluminium frame met 10 jaar garantie
  • Kleurvaste en vlekbestendige stoffen van Sunbrella met 5 jaar garantie
  • Quick Dry Foam; sneldrogend schuim wat geen vocht/water vasthoudt
  • Leverbaar in meer dan 300 kleuren
  • Ervaring sinds 2006
  • 100% Nederlands product, van ontwerp tot productie
  • Verstelbare pootjes
  • Levering inclusief winterhoezen optioneel 
  • Kan 365 dagen per jaar buiten staan
  • Sunbrella® hoezen zijn wasbaar in de wasmachine op 30 graden