Blog

Duurzaam tuinmeubilair

5-03-21
Duurzaam tuinmeubilair

Duurzaamheid is een begrip dat steeds belangrijker wordt, ook bij het kiezen van tuinmeubels. Mensen willen bewuster keuzes maken, omdat het besef dat de aarde niet onuitputtelijk is, meer en meer groeit. Gelukkig zijn er vandaag de dag erg veel opties wanneer je een duurzame tuinset wilt aanschaffen. Benieuwd waar u op moet letten? Lees dan snel verder.

Aluminium duurzaam? Ja zeker!

Allereerst kunt u kijken naar het materiaal waarvan het frame is gemaakt. Zo heb je varianten van hout, bamboe, metaal, aluminium en plastic. Metaal en plastic gaan over het algemeen lang mee. Hierdoor kunt u denken dat deze materialen duurzaam zijn. Echter zit de milieu-impact in het graven naar erts waaruit metaal wordt gewonnen. Dit kost een hoop energie en hierbij komen ook erg veel schadelijke stoffen vrij. Hout en bamboe zijn in dit geval al betere opties. De winning van deze grondstoffen is namelijk minder schadelijk. Wel is de kans op rotten erg groot. Daarom moet u het hout regelmatig behandelen. Dit onderhoud bestaat vaak uit een laagje lak, beits of olie. Hierin zitten echter veel chemische oplosmiddelen die erg schadelijk zijn voor het milieu. Aluminium daarentegen is materiaal dat wel erg duurzaam is. De grondstofwinning is veel minder schadelijk dan bij metaal en daarnaast is het enorm goed recyclebaar. Slechts een klein percentage van gebruikt aluminium kan niet meer hergebruikt worden. Ook heeft aluminium weinig onderhoud nodig, al helemaal in vergelijking met hout en bamboe. Hout moet u vaak behandelen, afdekken of binnen zetten in de winter. Aluminium kunt u gewoon buiten laten staan, hoeft u niet te behandelen en gaat jarenlang mee.

Sunbrella stof

Ten tweede is het goed om te kijken naar de stoffering. Veel gebruikte stoffen verkleuren, worden vies en moeten snel vervangen worden. Het is zonde als u na een paar jaar al een nieuwe tuinset moet kopen. Sunbrella stof is daarom een erg goede keuze. Deze stof gaat langer mee dan traditionele stoffen. Bij de productie van de vezels, garens en stoffen wordt zoveel mogelijk hergebruikt, waardoor er minder afval ontstaat dat het milieu kan aantasten. Daarnaast verkleurt Sunbrella stof niet waardoor de kleur en sterkte lang behouden blijven. Hierdoor hoeft het tuinmeubel minder vaak vervangen te worden wat ook weer bijdraagt aan het milieu.

Wilt u een groene tuinset?

Bent u enthousiast geworden en wilt u graag een duurzame tuinset aanschaffen? Neem dan een kijkje bij Outdoor Lifestyle. Wij verkopen duurzaam tuinmeubilair met sterke aluminium frames. De stoffering is van Sunbrella stof gemaakt en u kunt bij ons kiezen uit maar liefst 300 verschillende prints en kleuren. Daarnaast kunt u uw tuinmeubilair volledig naar eigen smaak samenstellen dankzij een uniek modulair systeem. De modules kunt u stuk voor stuk afnemen waardoor er erg veel mogelijkheden zijn.

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn bij Outdoor Lifestyle? Maak dan snel een afspraak of bezoek onze showroom. We kijken dan samen naar uw wensen en we maken een op maat gemaakte offerte.

 

Follow our social media:

Aanbevolen voor jou

Pin It on Pinterest