Blog

Simpel & Snel: schoonmaken van tuinkussens

10-07-23
tuinkussens-schoonmaken
Het schoonmaken van je tuinkussens is de enige zorg wanneer je een all weather loungeset in de tuin hebt staan. Slaat het weer onverwachts om en gaat het regenen? Geen probleem: jouw all weather loungeset en tuinkussens kunnen gewoon buiten blijven liggen. Staat de winter voor de deur en moet de tuin winterklaar gemaakt worden? Geen gedoe en gesjouw voor jou, want de all weather loungeset en tuinkussens zijn bestand tegen elk weertype. Het enige wat er kan gebeuren, is dat je morst en er een vlek op je tuinkussen ontstaat. Gelukkig is ook dit simpel en snel op te lossen. Wil je weten hoe je jouw tuinkussens kunt schoonmaken? Lees dan snel verder!
tuinkussens-schoonmaken-outdoorlifestyle

Tuinkussens schoonmaken
het soort vlek

Het schoonmaken van je tuinkussens is niet moeilijk. Heb je gemorst en zit er een vlek op je tuinkussen? Binnen no time heb je dit schoongemaakt en lig je weer te genieten in de zon op je all weather loungeset! Er zijn twee soorten vlekken die je beide op een andere manier moet aanpakken. De eerste stap die je daarom neemt bij het schoonmaken van je tuinkussens is het inspecteren van de vlek. We onderscheiden lichte en hardnekkige vlekken. Bij Outdoor Lifestyle zijn onze tuinkussens gemaakt van sunbrella stof. Deze stof is van hoge kwaliteit en daarnaast ook water- en vuilafstotend. Maak je dus een vlek? Dan hoef je niet meteen je portemonnee te trekken en nieuwe kussens aan te schaffen. We leggen je er graag meer over uit.

Lichte vlek

Lichte vlekken moet je anders aanpakken dan hardnekkige vlekken. Daarom is het belangrijk dat je weet welke vlekken onder lichte vlekken vallen en welke vlekken juist hardnekkig zijn. Hier volgen een aantal situaties waarin de vlek die ontstaat, wordt beschouwd als een lichte vlek. 

 

  • Je gooit een glas frisdrank om
  • Je morst eten op je loungeset
  • Je maakt een sappige fruitvlek 

Hardnekkige vlek

Naast lichte vlekken, zijn er ook hardnekkige vlekken. Deze vlekken moet je grondiger aanpakken en gaan minder snel uit je kussens. Wij hebben een aantal vlekken als voorbeeld voor je op een rijtje gezet.

  • Groene grasvlekken
  • Bloedvlekken
  • Wijnvlekken

Tuinkussens schoonmaken stappenplannen

Heb je per ongeluk een vlek gemaakt? Geen zorgen! Het schoonmaken van je tuinkussens gaat snel en eenvoudig. Nadat je allereerst hebt bepaald of het om een lichte of een hardnekkige vlek gaat, is het nu tijd om de vlek aan te pakken. Wij hebben twee stappenplannen voor je gemaakt die je makkelijk kunt volgen. Het eerste stappenplan kun je volgen bij lichte vlekken. Het tweede stappenplan is voor de hardnekkige vlekken. Je zult zien dat je vlekken snel verdwijnen waardoor je in een mum van tijd weer lekker ligt te relaxen op je loungeset!

 

tuinkussens-schoonmaken-

Stappenplan: lichte vlek schoonmaken

Het schoonmaken van je tuinkussens bij een lichte vlek is simpel. Vaak heb je al genoeg aan lauwwarm water en een zachte borstel.

1. Maak het tuinkussen dat je wilt reinigen vochtig en veeg voorzichtig met de zachte borstel over de stof. De kans is groot dat je vlek er na deze stap al uit is.

2. Blijf je toch een lichte vlek zien? Dan kun je een klein beetje groene zeep gebruiken voor het schoonmaken. Smeer de groene zeep op de vlek en veeg vervolgens met een zachte borstel en lauwwarm water over de vlek. Je zal zien dat de vlek verdwijnt net als sneeuw voor de zon.

3. Na het reinigen van de tuinkussens kun je ze nu lekker laten drogen aan de lucht.

 

Stappenplan: hardnekkige vlek schoonmaken

Heb je een hardnekkige vlek te pakken? Dan zijn er twee opties. Je kunt de tuinkussens schoon deppen met behulp van wasmiddel of je kunt de kussensloop van het tuinkussen in de wasmachine wassen. Hierbij is het wel belangrijk dat je kijkt óf de kussenslopen afritsbaar zijn. We adviseren namelijk het tuinkussen niet in zijn geheel in de wasmachine te wassen. 

1. Bevochtig het tuinkussen dat je wilt schoonmaken. Gebruik hiervoor water en een klein beetje wasmiddel. Let er op dat je dit deppend doet en niet gaat wrijven.

2. Kan de kussensloop eraf geritst worden? Dan was je de kussenslopen van de tuinkussens gemakkelijk en snel in de wasmachine. Gebruik hiervoor koud water (rond de 30°) en zet de wasmachine op de fijne was stand. Op deze manier gaan je vlekken er snel en eenvoudig uit.

3. Laat de tuinkussens vervolgens simpelweg drogen aan de buitenlucht. 

Follow our social media:

Aanbevolen voor jou

Pin It on Pinterest