Blog

Tuintrends 2023

21-03-23
Tuintrends 2023 - outdoor lifestyle

Met de lente in volle gang en de zomer voor de deur, is het tijd om de tuin weer onder handen te nemen. Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of net begint met je groene vingers, het is altijd leuk om op de hoogte te zijn van de laatste tuintrends. In deze blog benoemen we een aantal tuintrends voor 2023.

Natuurlijke en duurzame materialen

In 2023 wordt de vraag om natuurlijke materialen steeds groter. Deze materialen zijn namelijk beter voor het milieu en zorgen voor veel contrast op je terras, daarnaast zorgt het voor een rustige en aangename sfeer. De boventoon wordt ook in 2023 nog steeds gevoerd door hout, maar ook andere soorten zoals keramiek, terracotta en steen zijn heel populair. Wist je dat alle tuinmeubelen van Outdoor Lifestyle 100% duurzaam en recyclebaar zijn? Je leest er alles over in onze blog over onze duurzame loungesets.

Eetbare tuinen

Het kweken van je eigen voedsel is al een hele tijd populair, maar in 2023 zal deze tuintrend zich verder ontwikkelen in de vorm van eetbare tuinen. Dit betekent dat je naast groenten en fruit, ook kruiden en specerijen kweekt in je eigen tuin. Al deze heerlijke producten kun je dan gebruiken in je eigen keuken. Ook eetbare bloemen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de Oost-Indische Kers, zijn in 2023 in populariteit aan het groeien. Handig voor in de keuken én mooi voor op het bord.

Tuinen voor ontspanning

Een andere belangrijke tuintrend voor 2023 is de focus op een tuin voor ontspanning. Tegenwoordig is het belangrijk om een plek te hebben waar je tot rust kunt komen en je kunt ontspannen. Tuinen worden daarom steeds vaker ontworpen als oase van rust en stilte. Een tuin voor ontspanning kan bestaan uit zachte kleuren en comfortabele zitplaatsen. Maar ook uit geurende bloemen en planten, en natuurlijke elementen zoals hout en steen. Daarnaast worden loungesets als die van Outdoor Lifestyle ook steeds vaker gebruikt ter ontspanning. Naast dat ze heerlijk zitten heb je ook geen onderhoud aan deze loungeset. Je kunt ze namelijk heel het jaar buiten laten staan, zo ook de kussens. Een ontspannende tuin is niet alleen een plek om tot rust te komen, maar kan ook bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven.

Biodiversiteit

Het belang van biodiversiteit in onze tuinen krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht. In 2023 zien we dat nog meer tuinen zich gaan richten op het creëren van een gezonde en levendige omgeving voor insecten. Wanneer bijen, vlinders en andere insecten de juiste bloemen en planten om zich heen hebben zal dat een positieve werking hebben op ons ecosysteem, en dat is natuurlijk erg belangrijk.

Ronde vormen

Ronde vormen, we komen er niet meer onderuit. Deze trend begon in 2022 al wat vorm aan te nemen, maar is in 2023 echt niet meer weg te denken in onze tuinen. Het gebruik van ronde vormen zorgt voor vloeiendheid en natuurlijkheid in de tuin. Deze vormen zijn geïnspireerd door ronde bladeren, stenen en vruchten. Waar jarenlang de rechthoekige vormen domineerde, gaan we in 2023 veel meer ronde tafels, ronde plantenbakken en ronde tuinornamenten tegenkomen.

Aardetinten

Aardetinten zijn een belangrijke tuintrend voor 2023. Het gebruik van natuurlijke kleuren zoals bruin, beige en groen zal een rustgevende sfeer creëren in jouw tuin. Het is een eenvoudige manier om de schoonheid van de natuur in je eigen tuin te brengen. Bovendien zijn aardetinten gemakkelijk te combineren met andere kleuren en materialen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor tuinontwerpen van elke stijl. Of je nu een moderne of een meer traditionele tuin hebt, aardetinten zullen zorgen voor een tijdloze en natuurlijke uitstraling. Ook bij Outdoor Lifestyle hebben we loungesets in de mooiste aardetinten, perfect voor jouw tuin!

Ga jij gebruik maken van de tuintrends 2023?

Op zoek naar inspiratie voor jouw tuin in 2023? Dan is het gebruik van duurzame en natuurlijk materialen niet te missen. Naast deze trend zien we ook dat tuinen steeds meer ontworpen worden als een plek van ontspanning, en er wordt meer aandacht besteed aan biodiversiteit. Daarnaast zijn ronde vormen en aardetinten niet meer weg te denken uit onze tuinen. Met deze tuintrends kan jij in 2023 een prachtige, natuurlijke en ontspannende tuin creëren waar je kunt dagelijks uren kunt genieten.

Maak je tuin compleet met Outdoor Lifestyle

Met deze tuintrends voor 2023 creëer je niet alleen een prachtige tuin, maar ook een plek om tot rust te komen en te ontspannen. De focus ligt op een duurzame en natuurlijke tuin met eetbare planten en bloemen, biodiversiteit, natuurlijke materialen en ronde vormen. Het gebruik van aardetinten zorgt voor een rustgevende sfeer die gemakkelijk te combineren is met andere kleuren en materialen. Maak je ontspannende tuin compleet met een comfortabele loungeset van Outdoor Lifestyle, die je het hele jaar door buiten kunt laten staan zonder enig onderhoud. Kortom, met deze tuintrends geniet je niet alleen van een mooie, maar ook van een praktische en functionele tuin.

Follow our social media:

Aanbevolen voor jou

Pin It on Pinterest