Blog

De voordelen van loungesets gemaakt van acryl garen

20-06-24
Loungeset van acryl garen

Als je op zoek bent naar de perfecte loungeset voor je tuin of terras, wil je natuurlijk dat deze niet alleen comfortabel en stijlvol is, maar ook duurzaam en weerbestendig. Bij Outdoor Lifestyle staat kwaliteit dan ook hoog in het vaandel. Hoe wij dit realiseren? Onze loungesets zijn gemaakt van solution dyed acrylic garen. Deze garen van acryl zijn door en door geverfd. Dit zorgt ervoor dat de kleurvastheid van de stoffen gegarandeerd wordt. We vertellen je er graag wat meer over.

Het belang van kleurvastheid van stoffen

Voor tuinmeubels is het belangrijk dat de gebruikte stoffen bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Outdoor Lifestyle gebruikt daarom uitsluitend solution dyed acryl garens voor de buitenstoffen. Deze kwalitatief hoogstaande garens zijn volledig UV-bestendig en kleurecht. Dit betekent dat zelfs agressieve stoffen zoals huishoudelijk chloor nauwelijks invloed hebben op de kleuren van de stof. Hoe dit kan? Doordat de vezels door en door gekleurd zijn.

Het geheim van solution dyed acrylic garens

Het geheim van solution dyed garens van acryl zit in de productiemethode. Terwijl bij de meeste buitenstoffen de garens na de productie worden geverfd, wordt bij solution dyed garens gewerkt met gekleurd granulaat. De vezel waar de draad en vervolgens de stof van wordt gemaakt, is dus al gekleurd. Hierdoor zijn de garens door en door gekleurd en zijn er vrijwel geen kleurverschillen.

Een visuele vergelijking

Om het concept te verduidelijken, kun je het vergelijken met een radijs en een wortel. Bij een radijs zit de kleur alleen aan de buitenkant, terwijl de binnenkant wit is. Een wortel daarentegen is door en door oranje. Zo is het ook met solution dyed acryl garen. De kleur zit verankerd in het garen, waardoor zonlicht en schoonmaakmiddelen geen schade kunnen aanrichten. Bovendien kan vuil zich minder goed hechten.

Voordelen van solution dyed garens

De voordelen van solution dyed garens zijn talrijk. Niet voor niets kiezen we bij Outdoor Lifestyle dan ook voor deze stof bij het ontwerpen van onze luxe loungesets. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje:

  • UV-bestendig en hoge lichtechtheid (7/8)
    Door de hoge lichtechtheid en het feit dat de loungeset UV-bestendig zijn, blijven de kleuren helder en vervagen deze niet, zelfs na langdurige blootstelling aan de zon.
  • Waterafstotend én bestand tegen zee- en chloorwater
    De stof is waterafstotend waardoor het ideaal is voor buitengebruik. De stof kan tegen regen en vocht. Perfect voor omgevingen met zwembaden of aan de kust.
  • Ademend en plakt niet
    De stoffen blijven koel en plakken niet aan de huid. Heerlijk bij warme dagen.
  • Weinig onderhoud
    De stof is schimmelvrij en bacteriewerend. Daarnaast zijn vlekken en vuil gemakkelijk te verwijderen. Je kunt de stof zelfs wassen op 30 graden celcius.
  • Duurzaam
    De stof behoudt zijn zachte en comfortabele textuur. Dit betekent dat deze niet pilt of hard wordt. Daarnaast is de stof slijtvast waardoor deze lang meegaat. Wij garanderen zelfs 5 jaar garantie!

Op zoek naar een luxe loungeset? Kies voor Outdoor Lifestyle

Een loungeset gemaakt van acryl garen, specifiek solution dyed acryl garens, biedt een uitstekende combinatie van duurzaamheid en onderhoudsgemak. Door te kiezen voor een modulaire loungeset met kleurvaste stoffen van Outdoor Lifestyle, investeer je in meubels die hun mooie uitstraling behouden, ongeacht het weer of andere omstandigheden. Of je nu ontspant bij het zwembad of geniet van een zonnige dag op het terras, met een loungeset van acryl garen ben je verzekerd van langdurig comfort en stijl!

 

Follow our social media:

Aanbevolen voor jou

Pin It on Pinterest