Blog

Gemakkelijk je all weather loungeset onderhouden: zo doe je dat!

7-06-23
all weather loungeset onderhouden
Het is een heerlijke zomerdag en jij ligt lekker te zonnen op je all weather loungeset. Je maakt je niet druk om het weer, want je weet dat de loungeset bestand is tegen zon en regen. Wanneer je optimaal wilt genieten van je all weather loungeset is het wel belangrijk dat je deze goed onderhoudt. In dit artikel leggen we je graag uit hoe je dit doet. We vertellen eerst over de verschillende materialen van de frames en wat hier de voor- en nadelen van zijn. Vervolgens bespreken we het type materiaal van de tuinkussens en tenslotte laten we zien hoe je je all weather loungeset het beste onderhoudt.

Het materiaal van de loungeset

Wanneer je een loungeset in de tuin hebt staan, kan deze van verschillende materialen gemaakt zijn. De meeste all weather loungesets hebben een frame van aluminium, hout of kunststof. Bij Outdoor Lifestyle kiezen we voor all weather loungesets met een aluminium frame. Dit materiaal heeft namelijk meer voor- dan nadelen en gaat dan ook erg lang mee. Natuurlijk heeft elk type materiaal zijn eigen voor- en nadelen. We behandelen daarom kort de verschillende soorten materialen.

All weather loungeset van aluminium

Veel mensen hebben een all weather loungeset met een frame van aluminium. Hier zitten dan ook vele voordelen aan vast. Allereerst maakt het de loungeset erg licht. Hierdoor kan je deze makkelijk verplaatsen. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld de loungeset vanuit de tuin naar de veranda wilt verplaatsen tijdens een korte regenbui. Ook is aluminium kleurvast en het roest niet. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of het weer ineens omslaat, je kunt je all weather loungeset gewoon laten staan.

Tuinmeubelen van hout 

Er bestaan ook veel tuinmeubelen met een frame van hout. Een houten frame geeft een mooie en natuurlijke uitstraling. Helaas zitten er wel veel nadelen aan tuinmeubelen van hout. Zo verkleurt het materiaal snel door de zon. Ook kan het na verloop van tijd gaan uitzetten door veel regen. In Nederland is het weer erg veranderlijk dus daarom is hout niet ideaal voor een tuinmeubel.

Kunststof loungeset 

Tenslotte kiezen ook veel mensen voor een loungeset van kunststof. Net als aluminium zijn deze loungesets kleurvast en bestand tegen een flinke regenbui. Een nadeel is dat het kunststof na verloop van tijd kan verweren. Het zou zonde zijn als je na twee jaar al een nieuwe loungeset moet aanschaffen.

all-weather-loungeset-onderhouden                                 all-weather-loungeset-onderhouden-outdoor-lifestyle

Tuinkussens schoonmaken

Bij het onderhouden van je all weather loungeset, moet je niet alleen het frame schoonmaken. Ook de tuinkussens moet je niet vergeten. Het is heel logisch dat je af en toe een vlek maakt. Je eet, drinkt en geniet immers in de tuin. Daarom is het slim om tuinkussens van Sunbrella stof te kiezen. Wij hebben deze in verschillende kleuren en motieven waardoor je je loungeset helemaal kan stylen naar jouw wens. We vertellen je graag waarom wij met Sunbrella stof werken.

Tuinkussens van Sunbrella stof

Misschien ben je nog niet bekend met sunbrella stof, maar wij verzekeren je dat dit een heel fijn textiel is. Het is van hoge kwaliteit en de stof is water- en vuilafstotend. Hierdoor hoef je je dus geen zorgen te maken om een onverwachtse regenbui en vlekken verwijder je heel eenvoudig.

Schoonmaken van een all weather loungeset met Sunbrella stof

Bij Outdoor Lifestyle bieden we kwaliteit. Daarom hebben wij gekozen voor een aluminium frame en zijn de tuinkussens bekleed met Sunbrella stof. We snappen dat je wilt genieten van je loungeset en gelukkig is het schoonmaken dan ook heel eenvoudig. 

Onderhoud van all weather loungeset

Of het nu lente, zomer, herfst of winter is: je kan je all weather loungeset gewoon buiten laten staan. Ook wil je niet veel tijd kwijt zijn met het onderhouden en schoonmaken van je loungeset. Gelukkig is dat niet nodig! Af en toe het aluminium frame schoonmaken met een zachte borstel en een sopje is alles wat je hoeft te doen. Je hoeft dus niet uren te schrobben en in een mum van tijd zit je weer heerlijk in de zon. 

Schoonmaken van de Sunbrella stof 

Ook voor de tuinkussens is het schoonmaken erg eenvoudig. Bij simpele vlekken, zoals een glas frisdrank dat is omgevallen, gebruik je alleen een zachte borstel en schoon water. Bij meer hardnekkige vlekken kan je de Sunbrella stof in de wasmachine stoppen. Na een programma op 30° zien je kussens er weer zo goed als nieuw uit.

All weather loungeset van Outdoor Lifestyle 

Ben je enthousiast geworden over het simpele onderhoud van een all weather loungeset? Dan ben je meer dan welkom bij Outdoor Lifestyle. Neem vrijblijvend contact op en dan kijken we samen naar je wensen. Ook ben je van harte welkom in onze showroom.

Follow our social media:

Aanbevolen voor jou

Pin It on Pinterest