Blog

Duurzame loungesets van Outdoor Lifestyle

10-01-23
duurzame loungesets van outdoor lifestyle

Bij Outdoor Lifestyle worden enkel milieu- en eco-vriendelijke stoffen gebruikt, die voorzien zijn van alle duurzaamheidslabels. De vezels en garens gaan langer mee, waardoor ze minder vaak vervangen hoeven te worden, wat uiteindelijk leidt tot minder afval. Bovendien behouden de duurzame loungesets van Outdoor Lifestyle hun kleur en sterkte, waardoor ze de traditionele stoffen overtreffen.

Van textielafval naar duurzame nieuwe stoffen

Sunbrella, een bekend textielbedrijf, heeft zichzelf ten doel gesteld om van textielafval duurzame nieuwe stoffen te maken. Door slim gebruik te maken van restvezels, garens en stof die overblijven tijdens de productie en het snijproces, heeft Sunbrella de Renaissance collectie ontwikkeld.

Garen recyclen 

De gerecyclede Renaissance garens worden voor 50% gecombineerd met zuivere Sunbrella vezels. Door de gerecyclede garens op kleur te sorteren en te mengen met zuivere vezels, voldoen de nieuwe stoffen aan de strenge eisen van Sunbrella.

Recycle my Sunbrella

Sunbrella recyclet al meer dan 25 jaar lang hun acryl productie-afval en levert hun afval af aan hun partners die de materialen omzetten in industriële producten, zoals: vilt, isolatie en filtratie materiaal. Ook biedt het bedrijf sinds 2010 huishoudelijke gebruikers de mogelijkheid om deel te nemen aan het recyclingproces via het Recycle My Sunbrella-programma. Hiermee wordt voorkomen dat stofrestjes, zonwering hoezen, bootoverkappingen en stofferingstextiel op een stortplaats terechtkomen. Het programma heeft al meer dan 270.000 kilo stof gerecycled.

Zonne-energie

Sunbrella is eigenaar en exploitant van zonnepanelen in hun fabriek in de USA. Hiermee wekken ze gezamenlijk 1,5 megawatt aan energie op, genoeg om 150 huizen van stroom te voorzien.

Vermindering van afvalwater

Het unieke kleuringsproces van Sunbrella-stof maakt niet alleen de stof kleurbestendig, maar bespaart ook meer water dan conventionele verfprocessen. Dit resulteert in minder afvalwater.

Minder afval

Sunbrella-stoffen gaan veel langer mee dan traditionele stoffen, waardoor ze uiteindelijk minder afval creëren. Doordat deze duurzame loungesets hun kleur en sterkte behouden, hoeven ze namelijk minder vaak vervangen te worden.

Certificaten en foundations

Sunbrella heeft verschillende certificaten en normeringen ontvangen voor hun inzet op het gebied van duurzaamheid. Zo hebben de Sunbrella-stoffen de GREENGUARD Gold-certificering ontvangen voor hun bijdrage aan een gezonde binnenluchtkwaliteit. Daarnaast worden bepaalde Sunbrella-stoffen door de Skin Cancer Foundation aanbevolen ter bescherming van de huid tegen de zon. Het bedrijf heeft ook het Facts Silver duurzaamheid certificaat en ISO 14001 normering voor milieubeheer ontvangen, wat laat zien dat Sunbrella actief werkt aan het verminderen van hun impact op het milieu.

facts silver certificaat skin cancer foundation greenguard gold certificaat

Follow our social media:

Aanbevolen voor jou

Pin It on Pinterest