Blog

Stel uw eigen droom loungeset samen!

15-09-21
Droomloungeset zelf samenstellen

Het weer wordt hopelijk weer lekker warm in ons kleine landje. Tijd om optimaal te genieten van de zon in de tuin. Hoe kan dat zonder een luxe loungeset waar u heerlijk tot rust kunt komen? In dit blog gaan we samen een ideale plek creëren in uw tuin. Een plek waar u zich kan terugtrekken en vrienden en familie kan ontvangen.

De ideale plek creëren in uw tuin

Bij het kiezen van de juiste plek in de tuin voor een loungeset kijken we naar een aantal factoren: de zon, de wind en de ruimte. We beginnen bij de ruimte. Deze moet groot genoeg zijn om een groep mensen te kunnen ontvangen, maar de plek moet ook niet te groot zijn. Een te grote ruimte kan ervoor zorgen dat de ruimte geen knus en warm gevoel krijgt. Heeft u meerdere ruimtes in de tuin waar een terras kan staan? Dan gaan we samen kijken naar het effect van de zon en de wind.

Een loungeset in het zuiden

De meeste mensen kiezen voor een terras op het zuiden. Een terras op het zuiden is voor het grootste deel van de dag voorzien van zon. Ideaal als u houdt van een middag en begin van de avond in de zon te zitten. Nadelen van een tuin op het zuiden is dat het ‘s ochtends vaak wat frisser kan zijn. De zon heeft dan nog geen kans gehad om het terras op te warmen. Let ook op als het zomers écht warm wordt. Dan kan het namelijk ook zo heet worden dat het bijna onmogelijk is om op de loungeset te zitten. Dit kunt u wel oplossen met een parasol.

Een loungeset in het noorden

Zit u liever in de schaduw dan in de zon? Dan is een loungeset op het noorden iets voor u tijdens een zomerse dag. Omliggend door bomen en huizen is de plek in uw tuin voorzien van genoeg schaduw.

Een loungeset in het oosten

Bent u een vroege vogel? Met een terras op het oosten kunt u ‘s ochtends genieten van de eerste zonnestralen. In het oosten komt de zon op, waardoor u in de ochtend kunt genieten van de zon en u zich kunt opladen voor een werkdag.

Een loungeset in het westen

Met een loungeset op het westen moet u rekening houden met de wind, Los van het feit dat het hier doorgaans wat kouder is. Wanneer u ‘s avonds of ‘s middags een etentje organiseert wil u natuurlijk niet als een bezetene door de tuin op zoek naar rondvliegende servetjes en servies. Ook is de wind uit het westen vaak wat sterker en bevat sterke windvlagen. Misschien dat uw tuin voldoende bescherming heeft van de wind. Anders kunt u uw loungeset misschien beter verplaatsen naar het zuidwesten. Hierdoor zit u niet in de volle wind en kunt u genieten van een paar zonnestralen.

Voordelen van outdoor lifestyle

✔️ De loungesets kunnen het hele jaar door buiten staan

✔️ Het aluminium frame kan niet roesten of rotten!

✔️ Waterdoorlatende kussens, zodat schimmel geen kans maakt

✔️ Het schoonmaken en onderhouden is eenvoudig en snel.

Samenstellen met het modulaire systeem

Nu u de plek van uw loungeset hebt bepaald gaan we door naar de opstelling van uw loungeset. Met ons modulaire systeem is werkelijk alles mogelijk. De perfecte opstelling voor u hangt af van de afmetingen en persoonlijke voorkeuren voor de soorten banken en stoelen. Gaat uw voorkeur naar een heerlijke loungebank, een ligbed of een lekkere luie stoel? De meubels vormen de basis van uw loungeplek. Bekijk hieronder wat de mogelijkheden zijn.  

Droom loungeset

Kleuren en prints uitzoeken

Bij Outdoor Lifestyle kunt u kiezen uit veel soorten stoffen van de hoogste kwaliteit. De perfecte combinatie van kleur, design, textuur en de beste kwaliteit geeft uw loungeset een exclusieve uitstraling. Wij helpen u graag met het samenstellen van de juiste combinatie dat past bij uw tuin en uw smaak. De stoffen waar u uit kunt kiezen zijn de beste die er te vinden zijn in Europa. Hieronder een kleine selectie van stoffen waar u uit zou kunnen kiezen.

All weather loungeset samenstellen

Al onze loungesets zijn weerbestendig. Ook al regent het voor 365 dagen of schijnt de zon het hele jaar volop. De loungeset blijft dezelfde kleur behouden en gaat niet rotten of schimmelen. Meer over onze all weather loungesets vindt u hier.

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in een all weather loungeset? Neem dan vrijblijvend contact met ons voor een op maat gemaakte prijsopgave. Daarnaast bent u van harte welkom in onze showroom waar u uw eigen all weather loungeset kan samenstellen en uitproberen.

Follow our social media:

Aanbevolen voor jou

Pin It on Pinterest