Een nieuwe loungeset kopen? Hier moet je op letten!

img-alles-over

De zon laat zich weer zien, tijd om optimaal te genieten in je eigen tuin. Een prachtige loungeset kan dan natuurlijk niet ontbreken. Heb je er nog geen? Dan is dit het perfecte moment om je te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Wij geven je in deze blog een aantal handige tips in jouw zoektocht naar de perfecte loungeset.

Bepaal de functie van je loungeset

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe loungeset is het belangrijk om na te gaan wat de functie van je loungeset moet worden. Wil je een loungeset om heerlijk in te relaxen? Dan is een lage loungeset de beste (en meest populaire) optie. Deze loungesets zijn vaak wat robuuster, met een lage bank en tafel. Deze sets zijn dan ook perfect om te borrelen met vrienden of heerlijk in te hangen. Als je graag uitgebreid wilt dineren in de tuin, dan kun je beter kiezen voor een lounge dining set. Deze heeft namelijk een hogere tafel en stoelen met hogere poten.

Kies het juiste formaat

Het is belangrijk om eerst goed te kijken naar de beschikbare ruimte die je hebt. Hoe groot is je tuin en hoeveel ruimte heb je nodig. Denk hierbij aan het aantal zitplaatsen die minimaal wilt hebben. Het is dan ook geen verkeerd idee om de beschikbare ruimte eens op te meten. Daarnaast heb je vaak ook de keuze uit vaste sets of modulaire sets. Modulaire sets bestaan uit losse elementen die je onafhankelijk van elkaar een plek kunt geven. Ontzettend handig wanneer je een klein terras hebt en je efficiënt moet omgaan met de beschikbare ruimte.

Kijk naar het materiaal en bijpassend onderhoud

Loungesets zijn te vinden in veel verschillende soorten. Het is dus belangrijk om goed te oriënteren naar het materiaal en de verschillende mogelijkheden. Het materiaal moet natuurlijk goed aansluiten op je wensen en prioriteiten. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een loungeset met weinig onderhoud, dan is kunststof, outdoor textiel of aluminium de perfecte oplossing. Deze materialen zijn namelijk weerbestendig en duurzaam. Houten meubilair heeft daarentegen veel onderhoud nodig, maar behoudt daardoor wel zijn oorspronkelijke structuur en kleur. Daarnaast is het ook belangrijk te kijken naar het materiaal van de bekleding en kussens. Sunbrella is hier dan een echte aanrader. Deze stof is waterafstotend en vlekken zijn moeiteloos te verwijderen, handig toch?

Stof sunbrella

Kwaliteit boven kwantiteit

Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat je altijd moet kiezen voor kwaliteit, maar soms is het budget hier misschien niet naar. Toch is het belangrijk om te kiezen voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Een loungeset koop je natuurlijk niet voor één jaar, maar het liefste voor 7 of 8. Het is dan ook goed om dat in je achterhoofd te houden. Een loungeset van 200 euro kan er nu uitzien als een hele mooie deal, maar zo eenvoudig is dat natuurlijk niet. Tuinmeubelen moet je zien als een investering waar je de komende jaren van wilt genieten, denk dus altijd goed na over de prijs-kwaliteitsverhouding van de loungesets.

Kies je eigen stijl

Alle tips hierboven gaan samen met je eigen smaak, eisen en verwachtingen. Wat voor soort loungeset past bijvoorbeeld het beste bij je woonstijl en smaak. Een aluminium set staat prachtig in een moderne tuin, maar een houten set staat weer mooi in een klassieke tuin. Daarnaast is het belangrijk waar je de loungeset voor wilt gebruiken. Puur en alleen voor het gezin, of juist voor lange zomeravonden met vrienden. Een loungeset is een multifunctioneel meubel dat werkt voor iedereen. Er zijn dan ook talloze dingen waar je over na moet denken voordat je daadwerkelijk overgaat tot aankoop.

Test je loungeset

Een loungeset is een flinke investering. Het is dan ook erg belangrijk dat hij voldoet aan al je eisen en wensen. Daarnaast moet hij natuurlijk ook fijn zitten. Het is dan ook goed wanneer je de loungeset kunt gaan testen. Op deze manier krijg je een goed gevoel van de look and feel van de loungeset en kun je meteen testen of deze ook echt lekker zit. Daarnaast weet je meteen of de bekleding en het frame passen bij wat je voor ogen had. Vooral bij prijzige loungesets is het een aanrader om ze eerst te testen, zo kun je een hoop teleurstelling voorkomen.

Outdoor lifestyle

Ben je geïnteresseerd in een all weather loungeset? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een op maat gemaakte prijsopgave. Daarnaast ben je natuurlijk van harte welkom in onze showroom waar je je eigen loungeset kunt samenstellen en uitproberen.

Reviews

Made with passion and pride.

Manon Idema

EIGENARESSE OUTDOOR LIFESTYLE

Pin It on Pinterest