Hoe bescherm je een buiten loungeset?

img-alles-over

Een loungeset is natuurlijk gemaakt om buiten te kunnen staan. Door een aluminium frame roest het niet en kunnen ze vaak tegen een stootje. Ze zijn dan ook getest in het Nederlandse weer en vaak gaat een loungeset ook wel lang mee, mits je er zuinig op bent natuurlijk! Er zijn namelijk een aantal tips en tricks om de levensduur van je tuinset zolang mogelijk te maken. En wees niet bang, dan bedoelen we niet je hele tuinset naar de schuur verplaatsen! Lees gauw verder wat jij kunt doen om je tuinset te beschermen.

Loungeset beschermen in de winter

Beschermhoes voor je tuinset

Misschien het meest voor de hand liggend, maar koop een beschermhoes op maat speciaal voor jouw tuinset. Een hoes zorgt er namelijk voor dat je loungebank of tuinset beschermd wordt tegen zowel weersomstandigheden als vuil, insecten en andere beestjes. In de winter kan het gaan vriezen wat ervoor kan zorgen dat onderdelen van je tuinset kunnen bevriezen en uiteindelijk barsten. Erg zonde en te voorkomen. We raden aan om sierkussens niet onder de beschermhoes te houden maar ergens op een vochtvrije plek op te bergen, dat houdt kan op schimmelen klein! Je kunt bijvoorbeeld ook een kussenbox aanschaffen.
Tip: Zorg dat het hoogste punt in het midden is, zo kan water er makkelijk van af lopen.

buiten lounge set beschermen

Schoonmaken

Staat de winterperiode om de hoek? Dan is het slim om je tuinset grondig schoon te maken. Wist je dat hiervoor ook speciale schoonmaakmiddelen voor zijn ontwikkeld? Deze zijn niet agressief en bevatten vaak ook uv-bescherming. Even een poetsbeurt voor hij onder de beschermhoes gaat en het scheelt je al een hoop poetswerk wanneer hij er weer onderuit moet. Maak daarnaast voordat je de beschermhoes gaat gebruiken, hem eerst schoon. Dat doe je door hem nat te maken en met een milde zeep te wassen, drogen doe je door hem buiten te hangen.

Loungeset beschermen in de zomer

Voorkom verkleuring van je tuinset

Heerlijk vertoeven op je loungebank in de volle zon. Wie houdt daar nou niet van? Helaas is zonlicht niet altijd even goed voor de kleur van je loungebank. Verkleuring ligt op de loer, tenzij je Sunbrella stof hebt. Deze stof is namelijk voorzien van uv-bestanddelen die beschermen tegen de verkleuringen door weersomstandigheden. Geen zorgen dus! Heb je geen Sunbrella stof? Leg je kussens dan binnen als je de tuinset niet gebruikt. Zo voorkom je dat ze de hele dag in de zon liggen en heb je er langer plezier van.

Op zoek naar een moderne luxe loungeset?

Outdoor lifestyle heeft een ruim aanbod aan exclusieve loungesets. Voor zowel in de tuin als voor op een jacht. Bekijk voor de mogelijkheden onze brochure en neem contact op!

Reviews

Made with passion and pride.

Manon Idema

EIGENARESSE OUTDOOR LIFESTYLE

Pin It on Pinterest