Blog

Alles over Sunbrella loungesets

6-05-21
Loungeset Sunbrella stof

Een loungeset in de tuin is vandaag de dag vrijwel onmisbaar. Er gaat niks boven een koud drankje in de hand terwijl u relaxt op een mooie, comfortabele loungeset. Tegenwoordig zijn er verschillende varianten op het gebied van loungesets en in dit blog behandelen we de Sunbrella loungeset. Benieuwd wat de voor- en nadelen zijn? Wij vertellen het u graag!

Wat is een Sunbrella loungeset?

Een Sunbrella loungeset is een loungeset die bekleed is met Sunbrella stof. Sunbrella is een merk dat stoffen ontwerpt die zowel voor binnen- als buitengebruik geschikt zijn. De kussens zijn weersbestendig, maar zien er even mooi en uniek uit als binnenkussens. Bij een Sunbrella loungeset is zowel het frame als de bekleding weerbestendig. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken om verkleuring, beschimmeling of rotten door uiteenlopende weersinvloeden. U bent verzekerd van zorgeloos genieten en jarenlang plezier.

voordelen

Er zijn verschillende voordelen te noemen om te kiezen voor een Sunbrella loungeset. Op een rijtje gezet zijn dit de volgende:

– Waterdoorlatende stof
Sunbrella stof staat bekend als een waterdoorlatende stof. Dit betekent dat water rechtstreeks door de stof heen loopt. In combinatie met de binnenvoering van Quick Dry Foam zorgt dit ervoor dat de stof zichzelf snel ventileert. Natte kussens na een regenbui zijn dus verleden tijd omdat het snel droogt.

– Vuilafstotende werking
De stof van Sunbrella is niet alleen waterdoorlatend maar ook vuilafstotend. Door een beschermende coatinglaag is de stof volledig beschermt tegen vuil en vlekken. Ook het schoonmaken van de stof is hierdoor gemakkelijk.

– Zachte, comfortabele stof
Bij veel buitenbekleding voelt de stof al snel oncomfortabel aan. Dit komt doordat er vooral nadruk wordt gelegd op de bescherming. Bij Sunbrella stof is dit niet het geval. Bij de productie gaat er namelijk ook veel aandacht uit naar de kwaliteit. Hierdoor voelen kussens van Sunbrella stof dan ook zacht en comfortabel aan en zweten niet aan de benen.

– Kleurvast
Sunbrella stof is niet alleen bestand tegen slechte weersomstandigheden. Ook vele uren zonneschijn tast de stof niet aan. U hoeft zich dus geen zorgen te maken om verkleuring door UV-straling. U kunt de stof zelfs schoonmaken met chloor.

nadelen

Naast verschillende voordelen zitten er ook een aantal kleine nadelen aan Sunbrella stof. Deze vatten wij hieronder samen:

– Speciale binnenvoering is noodzakelijk
Als u kiest voor Sunbrella dan is het belangrijk dat de kussens gevuld zijn met Quick Dry Foam. Dit foam is de beste, snelst drogende oplossing in combinatie met Sunbrella stoffen. Kiest u hier niet voor dan kan uw foam vollopen met water en wordt het na een tijdje alsnog een grote spons. Kiest u hier wel voor dan is het grote voordeel dat uw loungeset na een regenbui zo weer droog is.

– Duurdere variant
Een laatste nadeel van een Sunbrella loungeset is dat deze over het algemeen duurder zijn. Hier staat echter wel tegenover dat de levensduur van de loungeset een stuk langer is dan bij gewone loungesets. U kunt dus zelf bepalen wat u liever heeft: een loungeset die wat duurder is qua prijs, maar lang meegaat. Of een loungeset die goedkoper is in aanschaf, maar wel na een aantal seizoenen aan vervanging toe is.

All weather loungeset

De Sunbrella loungesets die wij maken noemen we ook wel all weather loungesets. Dit betekent dat de loungesets tegen alle soorten weertypes kunnen. Of het nu dagenlang aan een stuk door regent of juist heerlijk weer is met veel zon, uw loungeset zal niet aangetast worden. Bij Outdoor Lifestyle maken we gebruik van aluminium bij het ontwerpen van al onze loungesets. Deze oersterke basis gaat nooit rotten of roesten in tegenstelling tot vele andere frames. Het aluminium frame is net als de Sunbrella stof waterdoorlatend zodat er geen kans is op schimmel of roest.

Diverse kleuren en designs

Door de vele aanpassingen en eisen om een all weather stof te creëren blijven er vaak weinig leuke, unieke kleuren en designs over voor de bekleding. Bij Sunbrella stof is dit gelukkig niet het geval. Bij Outdoor Lifestyle kunt u kiezen uit maar liefst 300 verschillende kleuren en prints. Hierdoor is er voor iedereen iets leuks te vinden. Tevens hebben wij in hun assortiment nog vele andere merken outdoor stoffen.

Creëer je eigen, unieke Sunbrella loungeset

Ook zo enthousiast geworden over Sunbrella loungesets? Dan bent u meer dan welkom bij Outdoor Lifestyle. Wij verkopen exclusieve loungesets die bestaan uit verschillende modules. Deze modules zijn stuk voor stuk apart af te nemen, waardoor u zelf uw eigen, originele Sunbrella loungeset kunt samenstellen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een Sunbrella loungeset bij Outdoor Lifestyle? Maak dan snel een afspraak of bezoek onze showroom. Met plezier stellen wij een op maat gemaakte offerte op waarin al uw wensen worden meegenomen.

sunbrella-loungeset  Sunbrella loungeset Outdoor Lifestyle

 

Follow our social media:

Aanbevolen voor jou

Pin It on Pinterest